Adoptieprocedure

Adoptieprocedure

Wij zullen bij het plaatsen van onze honden zorgvuldig en uitgebreid te werk gaan. Het belang van onze honden komt steeds op de eerste plaats! Heeft één van onze hondjes uw hart gestolen en wenst u hem of haar te adopteren? Lees hierbij dan even onze adoptievoorwaarden, u kunt deze hiernaast downloaden in pdf formaat. Gaat u akkoord met onze voorwaarden dan kunt u de vragenlijst (eveneens te downloaden in pdf) ingevuld terug mailen naar sylvia.vandenberghe@outlook.com.  Deze lijst geeft ons een beeld van uw gezinssituatie en uw leefomgeving, zodat wij kunnen nagaan of de hond een match met uw gezin kan zijn. Het invullen van deze vragenlijst brengt voor beide partijen geen enkele verplichting met zich mee en is louter informatief! Indien we denken dat de hond bij uw gezin zal passen, dan nemen we contact met u op voor een eerste gesprek, indien dit positief is volgt er nadien een huisbezoekje. Zo krijgt u de kans om onze organisatie te leren kennen, om al uw vragen te stellen en kunnen wij zien of de nieuwe leefomgeving voor de hond voldoende veilig en aangepast is naar zijn/haar noden en behoeften. Als dit allemaal positief is verlopen, wordt u hiervan op de hoogte gebracht via mail met nog nuttige algemene informatie erbij.

OPMERKING: Indien wij verschillende aanvragen hebben voor een hond, dan gaan wij NIET uit van het principe ‘first come – first served’. Alle aanvragen zullen grondig bekeken worden en er wordt steeds gekozen in het belang van de hond.

Na betaling van het voorschot van 150 euro op rekeningnummer BE63 0017 3087 8508 (voorschot op de inentingen, chip, castratie/sterilisatie, …) wordt de hond voor u gereserveerd. Er is maandelijks een transport voorzien.

Het saldo dient te worden gestort, ten laatste de week voor de aankomst van de honden. Het adoptie contract en de akkoordverklaring voor inschrijving bij DogID via de dierenarts, wordt via mail doorgestuurd op de donderdag of vrijdag voor de aankomst van de honden.  Het paspoort van de hond wordt u overgedragen bij de aankomst van de honden.

Ook NA de adoptie kunt u steeds bij ons terecht met uw vragen, aarzel nooit om contact met ons op te nemen, onze gedragstherapeute staat voor jullie klaar.

BELANGRIJK: Van zodra het hondje bij u woont, ga zo snel mogelijk langs bij uw dierenarts om de chip op uw naam over te zetten.