Over ons

Help Ons Helpen!

FFSHP is een geregistreerde vzw die opgericht is sedert april 2014 ten voordele van dieren in nood. Wij zijn voornamelijk werkzaam in Roemenië en af en toe ook in Spanje, maar als er een noodoproep binnenkomt uit bijvoorbeeld Griekenland, Turkije,…dan werken wij daar natuurlijk ook graag aan mee.

Voor elk dier die door ons geplaatst wordt gaat er eerst een gesprek en huisbezoek vooraf. Elk zwerf- of asieldier draagt een bagage mee en daar willen we onze adoptanten ook op wijzen.

Dan krijgen ze nog enkele dagen verplichte bedenktijd, zodat ze goed doordacht het dier in huis kunnen nemen.
We plaatsen ze ook enkel met contract. Moesten er toch problemen voorvallen, dan staat onze professionele gedragstherapeute voor u klaar.

Onze buitenlandse hulp bestaat uit drie onderdelen: adopties – materiële hulp – financiële hulp.
In onze eigen opvang in Boekarest kunnen wij plaats bieden aan 80 straathondjes. Wie op ons pad komt, wordt bij ons opgenomen, gesocialiseerd, gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt, ontvlooid en ontwormd. Daarna worden ze ter adoptie aangeboden.
Uiteraard kunnen wij niet alle honden/katten uit Roemenië en Spanje een thuis geven, daarom bieden we ook materiële en financiële hulp ter plaatse. Dit voornamelijk onder de vorm van voer, medicatie, medische verzorging en sterilisaties/castraties.

Onze eerste vereiste om een goed werkende privé shelter of asiel op te bouwen is de geboorte van pups en kittens in te dijken. Zolang er altijd voort geboortes zijn onder de zwerf- en asieldieren, komt er nooit een einde aan. Wij werken hiervoor samen met Belgische, Nederlandse en Duitse vrijwilligers die regelmatig ter plaatse gaan om te helpen in het asiel, het materiaal te brengen en eveneens te controleren dat het budget correct besteed wordt.

Volg ons op Facebook & Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!