Over ons

Help Ons Helpen!

FFSHP is een geregistreerde vzw die opgericht is sedert april 2014 ten voordelen van dieren in nood. Wij zijn voornamelijk werkzaam in Spanje en Roemenië maar als er een noodoproep binnen komt uit bijvoorbeeld Griekland, Turkije,…dan werken wij daar natuurlijk ook graag aan mee.

Uiteraard laten wij onze Belgische vriendjes ook niet in de steek, wanneer een Belgisch hondje herplaatst dient te worden om gelijk welke reden, dan zoeken wij actief mee naar een geschikt adoptie gezin.

Belgische honden en/of katten die herplaatst worden onder onze hoede maar die nog niet steriel zijn, worden op onze kosten eerst gecastreerd/gesteriliseerd voor ze naar hun nieuwe baasje gaan.

Voor elk dier die door ons geplaatst wordt, zowel binnen- als buitenlandse dieren, gaat er eerst een gesprek en huisbezoek vooraf. Elk zwerf- of asieldier draagt een bagage mee en daar willen we onze adoptanten ook op wijzen. Dan krijgen ze nog enkele dagen verplichte bedenktijd, zodat ze goed overdag en begonnen het dier in thuis nemen.
We plaatsen ze ook enkel met contract, moest het onverhoopt toch misgaan in hun adoptiegezin, dan moeten de dieren altijd terug in opvang naar ons komen. Geen enkel van onze geplaatste dieren mag ooit nog in een asiel terecht komen.

Onze buitenlandse hulp bestaat uit drie onderdelen: adopties – materieel hulp – financiële hulp.
Wij ‘kiezen’ regelmatig enkele hondjes uit Roemeense of Spaanse asielen die hulpbehoevend zijn. Hetzij door ziekte, bijtwonden, verwaarlozing of gewoon de pure wanhoop van het lange wachten achter hun tralies. Deze worden in hun land reisklaar gemaakt (chip, paspoort, inentingen, steriel maken, bloedtesten…) en met een wegentransport of met een vluchtbegeleider naar België overgebracht. Hier komen ze in opvanggezinnen terecht waar ze hun medische verzorging krijgen. Van zodra hun toestand het toelaat, worden ze dan ter adoptie geplaatst. Als ze geadopteerd worden is er dan terug een plaatsje vrij in ons opvanggezin voor een nieuw hulpbehoevend hondje.
Uiteraard kunnen wij niet alle honden/katten uit Roemenië en Spanje laten overkomen, daarom bieden we ook materiële en financiële hulp ter plaatse. Dit voornamelijk onder de vorm van voer, medicatie, medische verzorging en sterilisaties/castraties.

Onze eerst vereist om een goed werkende privé shelter of asiel op te bouwers de geboorte van pups en kittens dijken. Zolang er altijd voort geboortes zijn onder de zwerf- en asieldieren, komt er nooit een einde aan. Wij werken hiervoor samen met Belgische, Nederlandse en Duitse vrijwilligers waarbij we regelmatig ter plaatsen gaan om te helpen in het asiel, het materiaal te brengen en eveneens te controleren dat het budget correct besteed wordt.

Volg ons op Facebook
& Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!